Bedrijfsfilm
telefoon nummer

06-55 807 796

info@dinerendoen.nl

Enkele zakelijke klanten van Diner en Doen

Bedrijfsuitje Groningen Ikea
Bedrijfsuitje Enschede Rabobank
Bedrijfsuitje Deventer JPR Advocaten
Bedrijfsuitje Deventer Saxion
Bedrijfsuitje gemeente Deventer
Bedrijfsuitje Enschede Carint
Bedrijfsuitje Deventer Raster
Bedrijfsuitje Groningen Belastingdienst
Bedrijfsuitje Enschede ING
Bedrijfsuitje Deventer Kinki
Bedrijfsuitje Groningen nvwb
Bedrijfsuitje Groningen Tiade
Bedrijfsuitje gemeente Ede
Bedrijfsuitje Deventer Trajectum
Bedrijfsuitje Deventer Carinova
Bedrijfsuitje Enschede Poppetjes
Bedrijfsuitje Deventer Excilent
Bedrijfsuitje Groningen Slachtofferhulp Nederland
Bedrijfsuitje Deventer El Popo
Bedrijfsuitje Deventer Stichting de Parabool
Bedrijfsuitje Deventer Domus
Bedrijfsuitje Deventer Jeugd Act
Bedrijfsuitje Enschede Beter Horen
Bedrijfsuitje Deventer Cargill
Bedrijfsuitje Deventer Eno
Bedrijfsuitje Groningen Rijkswaterstaat
Bedrijfsuitje Enschede Attendiz
Bedrijfsuitje Groningen Kluwer
Bedrijfsuitje Enschede Domijn
Bedrijfsuitje Enschede Unit4
Bedrijfsuitje Groningen UMCG
Bedrijfsuitje Groningen workshop InGoedeBanen
Bedrijfsuitje Groningen Team4
Bedrijfsuitje Deventer Geofox Lexmond
Bedrijfsuitje Groningen Rijksoverheid
Bedrijfsuitje Groningen Niestern Sander
Bedrijfsuitje Deventer Ardagh Group
Bedrijfsuitjes Den Bosch Hokofarm
Bedrijfsuitjes Brandweer

Welkom bij Bedrijfsuitje XL

Bedrijfsuitje XL is een afdeling van Diner en Doen.nl
Bedrijfsuitje XL is gespecialiseerd in bedrijfsuitjes voor grote groepen.
Want bij grote groepen (van 45 tot 400 deelnemers) is een personeelsdag toch net wat meer regelwerk en wat meer organisatie dan bij een kleine groep. En wij willen u daar graag bij helpen!

Bedrijfsuitjes organiseren is namelijk onze passie en wij hebben hier veel ervaring mee.
Samenwerken met Bedrijfsuitje XL biedt u veel voordelen, maar het hoeft u niets extra’s te kosten!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en alle mogelijkheden?
Op onze homepage stellen wij ons voor, daar leggen wij ons concept uit en daar staan enkele business cases uit het verleden, samen met onze referenties. Daar leest u hoe eenvoudig het kan zijn om ‘het leukste bedrijfsuitje ooit’ voor uw bedrijf te organiseren. En als u bij ons boekt, kunt u zelf ook ontspannen mee doen aan het uitje: wij regelen alles. Zelfs op de dag zelf zijn wij aanwezig. Ga naar home
Of bel ons direct: 06-55807796 (of mail: info@bedrijfsuitjexl.nl)

 

Bedrijfsuitje XL Encyclopedie
Term: Groepsuitjes
  

Op deze informatieve pagina gaan wij dieper in op Groepsuitjes in Deventer, Enschede en Groningen.

Wat is de definitie van een groepsuitje? 

Een groepsuitje bestaat uit een activiteit of een workshop, die wordt gecombineerd met een lunch of een diner. Een groepsuitje kan een dag, een gedeelte van de dag of een avond duren. De deelnemers beleven de activiteiten van het groepsuitje gezamenlijk. Vooraf is er een bepaald doel gesteld, zoals plezier of teambuilding.

U kunt wel nagaan dat de term groepsuitje een breed begrip is en dat er dientengevolge de  meest uiteenlopende uitjes ontstaan. Maar in de basis kunt u er voor kiezen om de organisatie van het groepsuitje zelf op u te nemen of om een extern en gespecialiseerd evenementenbureau in te schakelen, zoals onze eigen organisaties: Bedrijfsuitjes XL of Diner & Doen. Een van de grootste misvattingen hierbij is, dat het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf de kosten van het groepsuitje verhogen, terwijl wij voor onze klanten vaak het tegenovergestelde hebben aangetoond.

Geen groep hetzelfde en zodoende heeft elke groep weer andere wensen, dus dat betekent automatisch zeer verschillende groepsuitjes. Zo is er natuurlijk sprake van een geheel ander uitje als u op stap gaat met uw vriendinnen, of juist met uw familie of collega’s! Naast het feit dat de activiteit (de workshop) anders zal zijn, zal ongetwijfeld ook het budget, de restaurantkeuze en de beleving verschillen per groepsuitje.

Organisatie van een groepsuitje

Stel! U mag dit jaar een groepsuitje organiseren voor uw organisatie!
In eerste instantie denkt u ongetwijfeld: LEUK! Wouw, dat wordt een bijzonder evenement…” Tenminste, als u de juiste persoon bent om een bedrijfsuitje te organiseren. Als u dit gevoel niet heeft, en u ziet vooral denkbeeldige beren op de weg, betrek dan iemand erbij die, net als wij, niets leuker vindt dan het organiseren van groepsuitjes. (en als die er niet is binnen uw organisatie, benader dan geheel vrijblijvend iemand uit onze organisatie). Maar goed, ervan uitgaande dat u wel de juiste persoon bent, dan betrapt u uzelf er steeds vaker op dat u tijdens vergaderingen en tijdens de telefoongesprekken met uw klanten aan niets anders meer denkt dan het komende groepsuitje. Welke activiteiten en workshops?... Zullen we dineren, een groot afsluitend feest, of een lunch met een kleine sportieve activiteit? Misschien heeft ons team nog nooit gepaintballd of djembe gespeeld…. Dat lijkt misschien wel leuk… maar kan Jan wel meedoen?? Zo dagdroomt u nog even verder….

Brainstormen, out of the box denken. Dat is heel belangrijk in deze fase van het organiseren van een groepsuitje. Er zijn namelijk geen vaste regels hoe u het beste een groepsuitje kunt organiseren of wat het beste bij jouw groep past. Laat de fantasie de vrije loop…

Het is natuurlijk erg fijn als u dit niet alleen hoeft te doen, maar met een collega. Zo krijgt u de meest hilarische voorstellen en leukste ideeën. En u voorkomt tunnelvisie. En daarnaast is het organiseren van een groepsuitje een hele belangrijke taak, welke veel aandacht, tijd en energie van u vraagt!

Enkele overwegingen kunnen zijn: Wilt u een allesomvattend thema voor uw groepsuitje zoals sportief, actief, culinair of creatief? Wilt u een binnen-activiteit of wilt u het groepsuitje buiten houden? Is de “fun factor” belangrijk of wilt u liever een wat serieuzer uitje? Langzaam beginnen de grote lijnen zich voor het groepsuitje te vormen.

Zodra u de brainstormfase hebt gehad en u heeft een leuke lijst vol ideeën voor een groepsuitje, dan is het handig om te kijken wat het budget per persoon is. Zo kan u kijken wat haalbaar is en heeft u een duidelijke richtlijn. Wat ook een interessante vraag is, is wat er tot dit budget precies behoort. Want doorgaans bestaat een groepsuitje uit een activiteit (workshop) en een diner. Zit de drank van het diner bij het budget in. Of misschien alleen de eerste 3 drankjes. En is er een budget voor de stapavond die misschien hierop volgt, of is dat voor ieders eigen rekening?

Naast deze richtlijn is het handig om te kijken wie tot de deelnemers van het groepsuitje behoren. Aan de hand van de samenstelling van de groep kunt u een inschatting maken wat men wil en leuk vindt. Wie zijn de deelnemers aan dit groepsuitje en wat willen ze doen? Gaan de partners van de deelnemers mee? Is de groep van deelnemers zeer gedifferentieerd, dan kan de groep wellicht beter worden opgesplitst in kleinere groepjes, en kan ieder zijn eigen workshop doen. Andere factoren waar u rekening mee kan houden, zijn: Kiest u voor verschillende activiteiten waaruit de deelnemers kunnen kiezen, wordt het een gecombineerd groepsuitje, duurt het groepsuitje de hele dag of alleen een avond? Is er een diner of een borrel? Een geslaagd groepsuitje vereist een goede strakke voorbereiding, maar vooral ook een goede inschatting vooraf wat de groep wil.

Maar hoe dan ook, u bent vrij om het groepsuitje in te richten zoals u dat graag wilt. Voor ieder budget is er wat mogelijk. Bedrijfsuitje XL neemt graag vrijblijvend contact met u op, om de mogelijkheden en ideeën voor groepsuitjes binnen uw budget te bespreken. Wij streven er naar om de bijzondere dag tot in de puntjes goed te verzorgen zodat alle deelnemers een onvergetelijke beleving hebben meegemaakt.

Thema’s van groepsuitjes


Het is al eerder vermeld: een thema is een veel gebruikt middel om een evenement en een groepsuitje tot een succes te maken. Door het gebruik van het thema voor uw groepsuitje en door deze regelmatig terug te laten komen, creëert u een bepaalde sfeer. Daarnaast geeft u een richting aan en stelt u bepaalde grenzen. Het thema creëert voor de deelnemers een soort van verwachting, men weet wat men ongeveer gaat doen (maar niet precies….). Deze sfeer zorgt ervoor dat men het leuker vindt om deel te nemen aan het groepsuitje (het prikkelt de fantasie) en zo wordt men enthousiaster in de periode net voor het groepsuitje. Om het evenement een thema te geven is het van groot belang dat het thema goed en duidelijk gecommuniceerd wordt. De thema’s kunt u laten terugkomen in de uitnodiging, tijdens het diner, de lunch en uiteraard de activiteiten. BedrijfsuitjeXL heeft voor u een aantal thema’s voor een groepsevenement op een rijtje gezet, slechts ter inspiratie…:

Sportieve groepsuitjes
Culinaire groepsuitjes
Creatieve groepsuitjes
Een proeverij
Actieve groepsuitjes
Wellness & Beauty
Muzikale groepsuitjes
Educatieve groepsuitjes

Een thema van het groepsuitje fungeert eigenlijk als paraplu. Het is de rode draad van het groepsuitje. Onder één thema kunnen vervolgens verschillende workshops vallen. Zo heeft een bedrijf uit Deventer voor het thema actief gekozen. De deelnemers konden bij dit uitje uit vier workshops kiezen. Kijk voor hun ervaring en verslag bij business case 2.

1. Sportieve groepsuitjes

Een sportief dagje uit is erg populair tijdens groepsuitjes. Met name voor groepsuitjes met het doel teambuilding, leent een sportief uitje zich goed. BedrijfsuitjeXL biedt diverse sportieve uitjes aan in Deventer, Enschede en Groningen. Onder sportieve groepsuitjes vallen bijvoorbeeld: Canadees kanovaren, workshop Afrobics, workshop rock ’n roll dansen, workshop footgolf, clinic pitch and putt, schaatsclinic, workshop Girls late night out (sporttease), een squash clinic of een workshop paaldansen. U kunt kiezen voor 1 van deze workshops, maar ook voor een combinatie van deze activiteiten. Daarna volgt uiteraard een heerlijk diner om het groepsuitje af te ronden.

2. Culinaire groepsuitjes

Lekker koken en proeven staan centraal tijdens het thema culinair. Laat de kok in uzelf naar boven komen... Het team van BedrijfsuitjeXL heeft verschillende culinaire workshops  ontwikkeld. Voorbeelden van culinaire workshops zijn: workshop bonbons maken, workshop tapas, workshop cocktails mixen en shaken, kookworkshop sushi of kookworkshop taart, workshop bier brouwen, de bijzondere “ weck de luxe”-workshop  of de bekende kookworkshop high tea. Daarnaast zijn er uiteraard mogelijkheden tot het volgen van diverse kookworkshops met een specifiek landenthema, zoals de Thaise of Spaanse keuken. Meestal is het door de deelnemers bereide eten, ook direct het diner van de avond. Bent u met een flinke groep, dan is heel goed mogelijk om diverse kookworkshops aan te bieden voor uw groepsuitje, zodat de deelnemers van te voren of op het moment zelf, kunnen kiezen.

3. Creatieve groepsuitjes

Bedrijfsuitje XL heeft speciaal met haar workshopgevers in Deventer, Enschede en Groningen enkele bijzondere creatieve groepsuitjes ontworpen. Erg populair zijn de workshops graffiti spuiten, workshop smijten met verf, workshop naaktmodel tekenen en de workshop “Pimp your stuff”. De volgende creatieve workshops zijn ook echte hardlopers: workshop je eigen tas maken, workshop edelsmeden, workshop bloemenschikken en de mozaïekworkshop. U kunt kiezen voor 1 van deze workshops, maar ook voor een combinatie van deze activiteiten. Daarna volgt uiteraard een heerlijk diner.

4. Proeverij

Speciaal voor de genieters heeft het Bedrijfsuitje XL team een aantal heerlijke proeverijen geselecteerd. De workshops en clinics waar geproefd mag worden, bestaan ondermeer uit een champagneproeverij, whiskyproeverij, bierproeverij, wijnproeverij of een kaasproeverij.  Deze workshops zijn erg lekker, erg leerzaam maar vooral gezellig! Een proeverij opnemen in uw bedrijfsuitje is zo gek nog niet!

5.Actieve groepsuitjes

De actieve groepsuitjes zijn eigenlijk erg interessant voor alle groepen. De familie-uitjes, de bedrijfsuitjes, de groepsuitjes, natuurlijk de afdelingsfeestjes, de vrijgezellenfeestjes of vriendendagen, iedereen vindt het altijd leuk om actief buiten te zijn. Een van de meest geboekte workshops is de GPS Tour. Door het spelelement bent u al snel lekker fanatiek. Dit geldt ook voor een ander spel: Wie is de Mol? Andere voorbeelden van actieve groepsuitjes zijn de Solex ritjes, de Lama workshop, de Highland games en diverse step tochten. Maar ook de actieve dansworkshops zoals salsa dansen en de Flamenco zorgen al snel voor een gezellige dag vol plezier! U kunt kiezen voor 1 van deze workshops, maar ook voor een combinatie van deze activiteiten. Daarna volgt uiteraard een heerlijk diner, een absolute must voor elk groepsuitje.

6. Wellness & Beauty

Deze workshops staan in het teken van het verwennen van uzelf en uw vriendinnen. Vooral voor vrijgezellenfeesten en vriendinnen dagen zijn workshops met het thema Wellness & Beauty een groot succes. De workshop waar u die dag uzelf als een model voelt, is helemaal fantastisch: “Be a model for a day”. Kleding, make up, champagne, catwalks, foto’s en nog veel meer: aan alles wordt gedacht. Workshops die in het teken staan van Wellness & Beauty zijn bijvoorbeeld: workshop Oriëntal beauty, de make overs, manicure workshop, massage workshop, workshop my body Wellness en de diverse verschillende workshops waar styling advies en kleuradvies centraal staan. U kunt voor uw bedrijfsuitje kiezen voor 1 van deze workshops, maar ook voor een combinatie van deze activiteiten. Daarna volgt uiteraard een heerlijk diner.

7. Muzikale groepsuitjes

BedrijfsuitjeXL biedt diverse muzikale workshops aan voor alle soorten groepsuitjes. Muzikale groepsuitjes zoals componeer uw eigen muziek en de DJ workshop zijn erg bijzonder. Een andere muzikale workshops is de workshop Djembe: lekker trommelen op Afrikaanse trommels. Ook de workshop oermuziek is erg in trek! Deze groepsactiviteit geeft al snel een goed groepsgevoel en is daarom ook erg leuk als een teambuildingactiviteit. U kunt kiezen voor 1 van deze workshops, maar ook voor een combinatie van deze activiteiten. Daarna volgt uiteraard een heerlijk diner.

8. Educatieve groepsuitjes

Wilt u graag als groep wat nieuws leren? Dan zijn de educatieve workshops wat voor u. Zo is de wijncursus erg leerzaam. Uiteraard zijn er ook educatieve workshops opgezet met andere interessante dranken die een lange historie bezitten, zoals whiskey, champagne en bier. Graag hoort het team van Bedrijfsuitje XL graag wanneer er in uw groep veel interesse is voor de theorie, of juist als het allemaal een beetje luchtig moet blijven! Zo kunnen wij in overleg met de workshopgevers, de workshop persoonlijk op uw wensen afstemmen. Of wellicht wilt u voor of na een van deze workshops een inspirerende spreker: wij regelen het allemaal! U kunt kiezen voor 1 van deze workshops, maar ook voor een combinatie van deze activiteiten. Zo stelt u uw eigen groepsuitje samen. Daarna volgt uiteraard een heerlijk diner.

Dit is uiteraard maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden! Graag vertellen wij u meer in een persoonlijk gesprek. Uiteraard kunt u de thema’s met elkaar combineren en zullen sommige workshops onder verschillende thema’s vallen. Lees in business case 1 bijvoorbeeld hoe een bedrijf voor haar personeelsdag de thema’s actief en culinair met elkaar heeft gecombineerd.

Een ander bedrijf heeft voor het thema proeverij gekozen. Er waren op die onvergetelijke personeelsdag verschillende workshops gaande op een unieke locatie. De medewerkers van het bedrijf mochten twee workshops uitkiezen en daaraan deelnemen. Zo waren op hetzelfde moment verschillende proeverijen bezig: een kaasproeverij, een wijnproeverij, een bierproeverij en een whiskyproeverij. Deze dag sloot zich met een gezamenlijk diner af waar nog tot laat verder werd geproefd van allerlei lekkers…

Gaat u dit jaar een groepsuitje organiseren?

Bedrijfsuitje XL verzorgt bijzondere groepsuitjes in de steden Deventer, Enschede en Groningen. Zo verzorgt Bedrijfsuitje XL bijvoorbeeld dramaworkshops, diverse dansworkshops zoals salsa dansen, maar kookclinics (ook wel kookworkshops genoemd), GPS tours en nog veel meer bijzondere groepsuitjes. Bedrijfsuitje XL regelt het gewoon!  Door de ontelbare mogelijkheden en combinaties van workshops, activiteiten en clinics is ieder groepsuitje uniek. En dat begrijpt ons team! Het team van Bedrijfsuitje XL is enthousiast, ervaren en professioneel. Bedrijfsuitje XL richt zich op de grotere groepen, vanaf 45 deelnemers. Voor iedere groep in Deventer, Enschede en Groningen organiseert Bedrijfsuitje XL een onvergetelijk groepsuitje! 

Welke groepen kunnen terecht bij Bedrijfsuitje XL?

Zoals de naam al doet vermoeden richt Bedrijfsuitje XL zich op bedrijven en organisaties. Tot nu toe voornamelijk in de steden Enschede, Groningen en Deventer. En dan vooral de wat grotere groepen. Maar uiteraard kunt u ook bij ons terecht met grotere vrijgezellenfeesten, vriendendagen, familie-uitjes of een andere groepsuitjes. Wij gaan graag voor u en uw groep aan de slag. Doordat onze activiteiten en workshops speciaal zijn ingericht voor minimaal 45 deelnemers, kan het zijn dat uw initiatief net buiten de boot valt omdat uw groepsgrootte net te klein is. Geen probleem: onze zusterorganisatie Diner en Doen.nl heeft zich gespecialiseerd in de kleinere evenementen, soms al vanaf 4 personen.

Tip! Mocht u een groepsuitje organiseren, bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, vriendenclub, afdelingsfeest op een teamuitje, voor minder dan 45 personen, neem dan contact op met de specialisten van Diner en Doen. Het team van Diner & Doen kenmerkt zich door persoonlijke, bijzondere en verassende uitjes en workshops die altijd worden afgesloten met een heerlijk diner!

Welke locaties gebruikt BedrijfsuitjeXL voor groepsuitjes?

Voor alle groepsuitjes zijn er diverse locaties mogelijk. Zo heeft Bedrijfsuitjes XL in het centrum van Deventer de beschikking over enkele bijzondere locaties. Oude sfeervolle panden, maar ook strakke ruimtes en moderne restaurants. Maar natuurlijk ook in Groningen en in Enschede heeft BedrijfsuitjeXL de beschikking over diverse locaties (zowel in het stadscentrum als achteraf). In Groningen werken wij bijvoorbeeld exclusief samen met het Gasfornuis, een mderne lokatie dichtbij de Universiteiten. Bedrijfsuitjes XL heeft een groot netwerk met verschillende typen en soorten locaties. Graag horen wij van BedrijfsuitjeXL wat uw wensen zijn voor het groepsuitje, dan kan ons team snel  voor u aan de slag!

Winter groepsuitjes

BedrijfsuitjeXL heeft enkele workshops op een rijtje gezet die erg leuk zijn voor een groepsuitje tijdens de koude winterdagen! Na deze workshops moet er natuurlijk worden nagepraat met een borrel en daarna een gezellig diner. Gelukkig kennen wij de beste lokaties en restauranthouders in de steden, dus daar helpen wij u graag mee.

1. Typische oud Hollandse workshops (zoals een workshop schaatsen) zijn leuk om te doen als een groepsuitje! Zeker omdat het voor veel deelnemers heel nostalgisch is, en weer even wennen om op de ijzers te staan. Maar het leuke is dat je schaatsen eigenlijk nooit verleerd. Dus door middel van een training van een docent heeft iedereen het snel weer door en kan de ijspret beginnen! Naast een workshop schaatsen, zijn natuurlijk ook curling of ijshockey leuke winterse groepsactiviteiten.
2. Pimp de Nieuwjaarsborrel of uw Kerstdiner! Maak dit jaar eens wat bijzonders van uw Nieuwjaarsborrel! Verander de locatie en het jaarlijkse praatje! Maak er een speciale happening van en verras u medewerkers met een spetterende start van het nieuwe jaar! Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van een leuk groepsspel, een bijzondere locatie een verrassend optreden of een champagne proeverij…de mogelijkheden voor een bijzonder groepsuitje zijn oneindig!
3. Kookclinics zoals sushi maken, workshop wine and dine, bonbons maken of een kookworkshop met een landenthema zoals Thailand, Spanje of India zijn erg leuk en lekker om te doen in de winter. Buiten is het lekker donker, koud en guur, en binnen lekker warm, knus en gezellig! Lekker lang tafelen en bijzondere diners maken deze donkere wintermaanden net wat beter geschikt voor kookworkshops! Met de feestdagen komt het altijd tijd van pas dat u lekker leert koken, en zo een keer wat anders bereidt. Uiteraard kan voor iedere groepsuitje rekening gehouden worden met diëten, wensen en thema’s.

Zomer groepsuitjes

Bedrijfsuitje XL heeft vele zomerarrangementen. De zomer biedt natuurlijk een scala vol mogelijkheden aan leuke groepsuitjes! Na deze workshops moet er natuurlijk worden nagepraat met een borrel en daarna een gezellig diner. Gelukkig kennen wij de beste lokaties en restauranthouders in de steden, dus daar helpen wij u graag mee. De Top 3 populairste zomeruitjes van Bedrijfsuitje XL:
1. Groepsuitje Cocktails en Dreams!
Cocktails zijn het symbool voor de zomer! Deze heerlijke mixen, natuurlijk mooi versierd, laten iedereen snel wegdromen alsof ze op een tropisch eiland zijn! Tijdens een workshop cocktails leert de groep al snel de fijne kneepjes van het vak! Proost! Shaken, muddlen, stirren, aan het einde van de workshop kent u alle technieken.
2. Sportieve buitensport activiteiten
Workshop Pitch and putt, de workshop kickbike tour of de workshop kanovaren zijn populaire groepsuitjes tijdens de Hollandse zomers! Gezamenlijk een buitensportactiviteit ondernemen is natuurlijk heerlijk met een zonnetje erbij! Groepsuitjes zoals deze, zorgen een teambuilding karakter en een geslaagde dag!
3. Kookworkshop Tapas maken.
Bedrijfsuitje XL weet als geen ander dat kookclinics erg populair zijn! Heerlijk met zijn allen bezig zijn om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, blijft dan ook een van de populairste groepsworkshops. Het snoepen van de kleine tapas geeft al snel het zomergevoel. De kleine hapjes geven je een zonnig gevoel en doen u herinneren aan de vakanties in bijvoorbeeld Spanje. Lekker tot laat in de avond snoepen van allerlei kleine gerechtjes met een koud glas rosé… Dat is toch echt genieten!?!

Maar er kan natuurlijk nog veel meer! Denk hierbij aan de fantastische workshops salsa dansen, deze dans brengt je al snel in vakantiesferen!

In welke steden zit BedrijfsuitjeXL?

Bedrijfsuitje XL is gevestigd in drie steden, t.w. Enschede, Groningen en Deventer. Bedrijfstuitje XL heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan en dat merkt u door de band die het team van Bedrijfsuitje XL heeft met deze steden. Zo kennen zij de steden uit hun studententijd, hoewel de studententijd helaas weer achter hun ligt, nu door het werken en wonen! Het netwerk van workshopgevers, restaurants, fotografen en locatiehouders is groot en veelzijdig.  De steden Deventer, Enschede en Groningen hebben geen geheimen meer voor Bedrijfsuitje XL! Natuurlijk heeft het team van Bedrijfsuitje XL een breed netwerk verspreid in heel Nederland, dus graag gaan we voor u aan de slag in een andere stad!

Groepsuitje Deventer

De Hanzestad Deventer biedt veel mogelijkheden om een geweldig groepsuitje in Deventer te organiseren. Onlangs heeft een grote groep een geweldige dag gehad in Deventer met verschillende workshops en een heerlijk diner. In business case 4 is dit bedrijfsuitje verer uitgewerkt.

Deventer gelegen is centraal gelegen in Nederland in de prachtige provincie Overijssel. Deze Sallandse stad is vooral bekend om zijn mooie karakteristieke oude panden en stadspleinen. De uitstraling van de historische binnenstad van Deventer geeft een bijzondere sfeer die Deventer kenmerkt. Door de vestiging van o.a. Saxion Hogescholen zijn er veel studenten te vinden in Deventer. Dit zorgt ervoor dat het in de cafés en de restaurants aan het stadsplein “ De Brink” altijd gezellig is. De ligging aan de rivier de IJssel die naast Deventer ook langs o.a. Zutphen, Kampen en Zwolle stroomt, heeft er in het verleden voor gezorgd dat Deventer opbloeide als Hanzestad. De prachtige panden gelegen in de binnenstad van Deventer vertellen door middel van o.a. hun kelders, gewelven en gevelstenen hun historische verhaal.  Het winkelcentrum van Deventer kenmerkt zich vooral door de kleine winkeltjes in de knusse straatjes zoals de Walstraat. Er zitten veel kleine boekwinkeltjes verscholen in de kelders en zo is er ook nog een kleine bezemwinkel te vinden. Jaarlijks worden er ook grote evenementen georganiseerd waar veel bezoekers uit heel Nederland komen. In het weekend voor Kerstmis staat Deventer in het teken van het Dickens Festival. De bekende Walstraat wordt omgetoverd en neemt je terug in de tijd van Scrooge en Oliver Twist. Een ander groot evenement dat in Deventer wordt georganiseerd is het Deventer op Stelten festival. Dit is een straattheater festival waar het gehele weekend internationale en nationale theater acts op stelten hun act opvoeren. Ook bij dit festival staat de prachtige uitstraling van Deventer als decor.  Ook weet de Deventer Boekenmarkt, de grootste Boekenmarkt van Europa, ieder jaar weer veel bezoekers te trekken die langs alle kraampjes snuffelen! Op sportief gebied heeft Deventer veel te bieden. Deventer heeft uiteraard een voetbalclub, genaamd de Go Ahead Eagels. De Scheg is een groots sportcentrum waar je diverse sportclinics volgen. De Scheg beschikt over een schaatsbaan, zwembad en diverse squashbanen.

Bekende musea gelegen in Deventer zijn het Historisch Museum Deventer en het Speelgoed Museum. De Atheneum Bibliotheek heeft ook bijzondere collecties in hun bezit. Bijzondere highlights zijn de Grote of Lebuïnuskerk gelegen aan het Grote Kerkhof,  de Broederenkerk, het Noordenbergkwartier, het Vogeleiland en het Rijsterborgherpark, De Waag, het grootste stadsplein van Nederland; “De Brink” en uiteraard de uiterwaarden van de IJssel.

Deventer heeft haar bezoekers en inwoners veel te bieden. Deze historische stad biedt veel mogelijkheden voor leuke groepsuitjes!

Groepsuitje Enschede

De Twentse stad Enschede is de grootste stad van Overijssel, Nederland.
In Enschede zijn veel diverse scholen gevestigd. Zo is er de Universiteit Twente, Saxion Hogescholen, de kunstacademie en een conservatorium. De vestiging van zoveel diverse soorten onderwijs zorgt natuurlijk al jarenlang voor veel studenten in Enschede! Op de oude markt zijn de restaurantjes en cafés altijd goed gevuld en gezellig! Dat is natuurlijk wel van groot belang als u een groepsuitje in Enschede organiseert !

Enschede heeft een sportief karakter. Zo wordt er ieder jaar de marathon van Enschede gehouden. Daarnaast verzorgt de Twentse stad de finish voor de Batavierenrace, de studentenestafette race van de Benelux. De vestiging van de IJsbaan Twente faciliteert diverse winterse sportieve activiteiten. Uiteraard mogen we de vestiging van de voetbalclub FC Twente niet vergeten!

In Enschede is er op cultureel gebied ook genoeg te beleven! Diverse musea zoals het Rijksmuseum Twente en Twenste Welle zijn in deze stad gevestigd. Daarnaast biedt Enschede de culturele liefhebber diverse podia! Enschede wordt ook wel de culturele hoofdstad van het oosten van Nederland genoemd.  Enschede heeft natuurlijk ook schitterende natuur in de omliggende gebieden. Hierdoor is Enschede aantrekkelijk voor een heerlijk weekend weg, Je kunt lekker bijkomen in de groenen omgeving en mocht je meer behoefte hebben aan levendigheid zit je in het centrum goed.

Groepsuitje Groningen

Groningen, de stad gelegen in het noorden van Nederland, is vooral bekend om zijn studenten. Maar Bedrijfsuitje XL kent ook ontelbare mogelijkheden tot de leukste groepsuitjes in Groningen! De vele kroegen zijn vaak gevuld tot de vroege ochtend. In het bruisende Groningen is altijd wel wat te beleven.  Groningen heeft zijn vele studenten te danken aan de hogescholen en de universiteiten die hier gevestigd zijn. De Rijksuniversiteit, uit 1614, is zelfs de oudste nog bestaande Universiteit van Nederland

Naast een studentenstad is Groningen ook een stad vol historie, maar heeft ook veel moderne kenmerken. De grote pakhuizen op de gelegen aan de Grote markt en in het centrum van Groningen geven de stad een warme, gezellige en historische sfeer. Het Hanze verleden is dus nog steeds voelbaar en zichtbaar op de diverse pleinen zoals de Oude markt, de Vismarkt. De schitterende pakhuizen zijn hier het voorbeeld van. Groningen heeft ook veel te bieden om moderne architectuur. Het bekendste voorbeeld hiervan is het Groningermuseum en het gebouw van de Gasunie.

Doordat de stad is omringd door het water kun je Groningen ook leren kennen door middel van het huren van een kano of via een rondvaart.

De stad heeft dus veel te bieden! Het is een stad waar je een keer geweest moet zijn, al is het maar om even te winkelen in de gezellige, knusse straten of om het kroegleven te beleven!