Bedrijfsfilm
telefoon nummer

06-55 807 796

info@dinerendoen.nl

Enkele zakelijke klanten van Diner en Doen

Bedrijfsuitje Groningen Ikea
Bedrijfsuitje Enschede Rabobank
Bedrijfsuitje Deventer JPR Advocaten
Bedrijfsuitje Deventer Saxion
Bedrijfsuitje gemeente Deventer
Bedrijfsuitje Enschede Carint
Bedrijfsuitje Deventer Raster
Bedrijfsuitje Groningen Belastingdienst
Bedrijfsuitje Enschede ING
Bedrijfsuitje Deventer Kinki
Bedrijfsuitje Groningen nvwb
Bedrijfsuitje Groningen Tiade
Bedrijfsuitje gemeente Ede
Bedrijfsuitje Deventer Trajectum
Bedrijfsuitje Deventer Carinova
Bedrijfsuitje Enschede Poppetjes
Bedrijfsuitje Deventer Excilent
Bedrijfsuitje Groningen Slachtofferhulp Nederland
Bedrijfsuitje Deventer El Popo
Bedrijfsuitje Deventer Stichting de Parabool
Bedrijfsuitje Deventer Domus
Bedrijfsuitje Deventer Jeugd Act
Bedrijfsuitje Enschede Beter Horen
Bedrijfsuitje Deventer Cargill
Bedrijfsuitje Deventer Eno
Bedrijfsuitje Groningen Rijkswaterstaat
Bedrijfsuitje Enschede Attendiz
Bedrijfsuitje Groningen Kluwer
Bedrijfsuitje Enschede Domijn
Bedrijfsuitje Enschede Unit4
Bedrijfsuitje Groningen UMCG
Bedrijfsuitje Groningen workshop InGoedeBanen
Bedrijfsuitje Groningen Team4
Bedrijfsuitje Deventer Geofox Lexmond
Bedrijfsuitje Groningen Rijksoverheid
Bedrijfsuitje Groningen Niestern Sander
Bedrijfsuitje Deventer Ardagh Group
Bedrijfsuitjes Den Bosch Hokofarm
Bedrijfsuitjes Brandweer

Welkom bij Bedrijfsuitje XL

Bedrijfsuitje XL is een afdeling van Diner en Doen.nl. Bedrijfsuitje XL is gespecialiseerd in bedrijfsuitjes voor grote groepen. Dus meestal voor bedrijven en grote organisaties.

Want bij grote groepen (van 45 tot 400 deelnemers) vergt een personeelsdag toch net wat meer regelwerk dan bij een kleine groep. En wij willen u daar graag bij helpen! Bedrijfsuitjes organiseren is namelijk onze passie en wij hebben er veel ervaring mee. Samenwerken met Bedrijfsuitje XL biedt u veel voordelen, maar het hoeft u niets extra’s te kosten!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en alle mogelijkheden?

  • Op onze homepage stellen wij ons voor, daar leggen wij ons concept uit en daar staan enkele business cases uit het verleden, samen met onze referenties. Daar leest u hoe eenvoudig het kan zijn om ‘het leukste bedrijfsuitje ooit’ voor uw bedrijf te organiseren. En als u bij ons boekt, kunt u zelf ook ontspannen mee doen aan het uitje: wij regelen alles. Zelfs op de dag zelf zijn wij aanwezig. Ga naar home
  • Of bel ons direct: 06-55807796 (of mail: info@dinerendoen.nl

Bedrijfsuitje XL Encyclopedie

Term: Bedrijfsfeest

Op deze informatieve pagina gaan wij dieper in op bedrijfsfeestjes in Deventer, Enschede en Groningen.

 

Bedrijfsuitje XL: wie zijn wij?

Bedrijfsuitje XL is de speciale afdeling van Diner & Doen. Diner & Doen organiseert al jarenlang diverse uitjes en workshops gecombineerd met een diner voor diverse gezelschappen zoals teams, vrijgezellen, collega’s en vrienden.

Diner en Doen werkt als volgt. U kiest voor een stad, Deventer, Groningen, Zwolle of Enschede, daarna kiest u een prijscategorie (40, 50 , 60 of 90 euro). En tot slot, kunt u een keuze maken uit diverse workshops. Dit kan zowel een sportieve als creatieve workshops zijn, maar bijvoorbeeld ook culinair. Inmiddels bieden wij meer dan 150 verschillende workshops aan, dus er zit zeker wat leuks bij voor u!  Het leuke en unieke aan Diner en Doen is dat aan iedere workshops in een diner gekoppeld is. Wij geloven namelijk, dat het de dag net wat meer extra’s geeft, als je het samen, als een team, afsluit met een diner! Het diner zit altijd bij de prijs is, zo weet u gelijk waar u aan toe bent!

Een bedrijfsfeest heeft al snel wat meer deelnemers en vraagt daarom een speciale aanpak. Bedrijfsuitjes XL heeft zich, zoals de naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in bedrijfsfeesten. Deze afdeling is er speciaal op gericht om geslaagde bedrijfsfeesten in Deventer, Enschede en Groningen vanaf 45 personen te organiseren. Het Diner en Doen concept is duidelijk, overzichtelijk en helder; een workshop gecombineerd met een diner i in 4 verschillende prijscategorieën.

Bedrijfsuitje XL hanteert hetzelfde basisconcept voor bedrijfsfeestjes. Alleen de XL service zorgt ervoor dat ons bedrijfsuitje XL team , “out of the box” gaat denken. Dat wil zeggen dat alle workshops en diners zijn te combineren, zijn los te koppelen of speciaal op uw wensen wordt aangepast of juist voor u worden gecreëerd. 

Bedrijfsuitje XL weet dat ieder bedrijf uniek is. In ieder bedrijf heerst een andere bedrijfscultuur en verwacht men een ander bedrijfsuitje. Daarom adviseren wij contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Wij komen dan vrijblijvend langs om kennis te maken, en uiteraard de verschillende mogelijkheden aan u te presenteren. Wij geloven namelijk dat persoonlijk contact het verschil kan maken bij het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsfeest!

Bedrijfsuitje XL vindt het belangrijk dat een bedrijfsfeest zorgeloos verloopt. Daarom is er op de dag zelf altijd een, zoals wij het noemen, onzichtbare ceremoniemeester aanwezig. Door deze persoonlijke service kan er niets mis gaan op uw bedrijfsfeest en zullen alle personeelsleden dit groepsuitje als een bijzondere dag ervaren!

Ter inspiratie hebben we hier een aantal voorbeelden van geslaagde bedrijfsuitjes in Deventer, Groningen, Zwolle en Enschede uitgewerkt in businesscases op onze homepage.

Het team van Bedrijfsuitje XL heeft bewust gekozen voor de steden Deventer, Enschede, Zwolle en Groningen omdat ze met deze steden een bijzondere band hebben. Deze steden kent het team van Bedrijfsuitje XL uit hun studententijd, doordat ze er wonen en werken maar ook doordat ze er zijn opgegroeid. Hierdoor kennen ze de plekken persoonlijk en hebben ze gevoel met de steden. Daarnaast hebben ze in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd met diverse restaurants, locaties en workshopgevers. Dit biedt natuurlijk een breed scala aan mogelijkheden voor u teamuitje! Graag stelt Bedrijfsuitje XL de steden aan u voor!

Bedrijfsuitje XL Deventer

Deventer is een prachtige oude Hanzestad gelegen aan de rivier de IJssel. Deventer biedt volop mogelijkheden voor een unieke bedrijfsfeesten. Deventer is gelegen in Overijssel en is één van de vijf oudste steden van Nederland.  De monumentale binnenstad van Deventer is eigenlijk één groot openlucht museum. Ideaal voor stadswandelingen dus! De highlights van Deventer zijn de prachtige IJssel en zijn mooie uiterwaarden, de eeuwenoude Lebuïnuskerk, het historische stadsplein De Brink met o.a. de Waag, de Walstraat en uiteraard het sprookjesachtige Bergkwartier. Deventer staat hiernaast ook bekend om haar Deventer Koek. Deze lekkernij wordt o.a. verkocht op het marktplein, de Brink in het Deventer Koekhuisje. Met bijzondere evenementen zoals het straattheaterfestival Deventer op Stelten, de grootste boekmarkt van Europa en het Charles Dickens festival trekt Deventer duizenden toeristen uit Nederland maar zelfs ook uit de hele wereld. Daarnaast ontwikkelt Deventer zich steeds meer als een studentenstad met de vestiging van diverse scholen. Kortom, Deventer is een bijzondere, levendige stad en door de historische en natuurlijke kenmerken een stad dat om een bezoek vraagt! De stad leent zich prima als decor voor al uw bedrijfsfeesten. Daarbij komt dat Deventer door zijn gunstige ligging aan de A1 ook heel goed bereikbaar is.

De populairste bedrijfsfeesten in Deventer geboekt bij Bedrijfsuitje XL:

1. bedrijfsfeest actief met o.a. de workshop GPS Tour

2. bedrijfsfeest sportief met o.a. de workshop Pitch & Putt

3. bedrijfsfeest theater met o.a. de workshop Lama Workshop

 

Bedrijfsuitje XL Enschede

Enschede is de grootste stad van Overijssel. Deze Twentse stad is een moderne stad waar kennis en innovatie centraal staat. Door de vestiging van diverse scholen en universiteiten strekt Enschede al jarenlang veel studenten. Dit zorgt natuurlijk voor de levendigheid van de stad. De oude markt is altijd gezellig met bomvolle terrasjes en cafe’s.  In Enschede zijn ook diverse musea zoals het Rijksmuseum Twente en Twenste Welle gevestigd. Daarnaast biedt Enschede de culturele liefhebber diverse podia! Dit alles maakt Enschede de culturele hoofdstad van het oosten. Ook voor de sportievelingen heeft Enschede veel te bieden, zo kan u er bijvoorbeeld duiken, klimmen en karten. Als grootste stad van het Oosten van Nederland trekt Enschede dagjesmensen uit de hele omgeving. Enschede staat natuurlijk ook bekend om de populaire voetbalclub. Daarnaast staat het bekend om de landelijke gebieden die rondom Enschede gelegen zijn.  De rust dichtbij en het stadsgevoel geeft Enschede een uniek karakter.

De populairste bedrijfsfeesten in Enschede geboekt bij Bedrijfsuitje XL:

1. Bedrijfsfeest culinair met o.a. de workshop Sushi Maken

2. Bedrijfsfeest actief met o.a. de workshop GPS Tour

3. Bedrijfsfeest avontuur met o.a. de workshop Solex Tour

Bedrijfsuitje XL Groningen

Groningen is een echte studentenstad! Overal waar je kijkt zijn er studenten! In deze levendige stad met de kroegen die tot vroeg in de ochtend open zijn, is altijd wat te beleven. De historische gebouwen en de grote markt geven Groningen een gezellige sfeer. Het Hanze verleden van Groningen is nog steeds zichtbaar, o.a. door de schitterende pakhuizen aan het water. Groningen heeft ook veel te bieden aan moderne architectuur zoals het Groningermuseum. Door dit sterke contrast is Groningen uitdagend. Groningen is laatst uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Dit heeft ongetwijfeld te maken met dat u er heerlijk kan winkelen in de kleine straatjes en kan genieten van de vele culinaire restaurants. De grote trekpleisters van Groningen zijn de Oude markt, de Vismarkt, de Martini toren en het Groninger Museum. Groningen is een veelzijdige, levendige stad vol energie!

De populairste bedrijfsfeesten in Groningen geboekt bij Bedrijfsuitje XL:

1. Bedrijfsfeest culinair met o.a. de kookworkshop Tapas

2. Bedrijfsfeest theater met o.a. de Lama workshop

3. Bedrijfsfeest actief met o.a. de workshop GPS Tour

Als u graag een andere stad als basis wilt voor u bedrijfsfeest, is dat natuurlijk geen enkel probleem! Wij hebben door onze jarenlange ervaring een breed netwerk opgebouwd door heel Nederland. Zo hebben we onlangs voor een groot bedrijf een bedrijfsfeest georganiseerd in de Den Bosch.

Bedrijfsuitje XL Zwolle

Diner en Doen is altijd op zoek naar de echte “workshopsteden” van Nederland. Als wij door een echte “workshop stad” lopen, dan vinden wij overal in de stad aanwijzingen en tips voor onze workshops. En Zwolle is zo’n stad. Wij waren natuurlijk al
vaak in Zwolle geweest: gewoon omdat het een prachtige eeuwenoude stad is, waar men lekker kan winkelen en eten. Maar elke keer als wij door Zwolle liepen, hadden we het alleen maar over de groepsuitjes die wij er in de toekomst wilden organiseren. Dus toen het tijd werd om met Diner en Doen door te groeien naar een nieuwe stad, was de keuze snel gemaakt. Zwolle!

Wat is eigenlijk een bedrijfsfeest?

Een bedrijfsfeest is een evenement waar het bedrijf en met name haar medewerkers centraal staan. Het is lastig om kort samen te vatten wat de precieze definitie is van een bedrijfsfeest. Dit om dat een bedrijfsuitje verschillende uitvoeringen kent en er voor ieder bedrijfsfeest verschillende genodigden zijn. Voor welke uitvoering van een bedrijfsfeest het bedrijf kiest, hangt dus af van het doel en de genodigden.  

Wie nodig ik uit op een bedrijfsfeest? En waarom?

Dit zijn de belangrijkste vragen als je besluit om een bedrijfsfeest te organiseren.

Om een bedrijfsfeest tot een succes te maken is het handig om deze speciale happening als een project te benaderen. Wat is het doel?  Wie nodig je uit? Welke locatie? Wat is het budget? Wat is er mogelijk?  Het zal geen grote verassing zijn dat wanneer u een geslaagd bedrijfsfeest wil organiseren u veel tijd en energie kwijt bent. Graag helpen wij van bedrijfsuitjeXL.nl u een eind op weg!

Het geven van een bedrijfsfeest is tegenwoordig een vast onder deel van human resources management. Een bedrijfsfeest is niet meer weg te denken, het is een regelmatige terugkerende happening. Tijdens de bedrijfsfeesten krijgen de genodigden de gelegenheid om elkaar op een informele manier te leren kennen. Het effect van het bedrijfsfeest is al eeuwen bekend. Een bedrijfsfeest geeft een goed gevoel! Mits het bedrijfsfeest natuurlijk goed is uitgevoerd…

Er zijn dus diverse soorten bedrijfsfeesten. Om te zorgen dat uw bedrijfsfeest een groot succes wordt is het belangrijk om van te voren stil te staan bij de wensen en verwachtingen van het evenement. Breng dit duidelijk in kaart zodat u duidelijkheid hebt bij het organiseren van deze bijzondere dag!

Tips & Trucs voor bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitje XL geeft hieronder in verschillende tips en aandachtspunten hoe u een ideaal bedrijfsfeest organiseert.  

 

Tip 1. Aanspreekpunt van het bedrijfsfeest.

Zorg voor een aanspreekpunt binnen het bedrijf. Deze verantwoordelijke zal gedurende de organisatie van het bedrijfsuitje het aanspreekpunt zijn voor alle externe en interne partijen. Bij een groot bedrijfsfeest is het handig om een team samen te stellen zodat de taken verdeeld kunnen worden. In deze fase kan er ook gekeken worden of u de organisatie wilt laten uitbesteden aan het evenementenbureau, zoals bedrijfsuitje XL of Diner en Doen.nl.

Tip 2. Bepaal het doel van het bedrijfsfeest.

Het boosten van het teamgevoel, een jubileum, een bijzondere prestatie, een nieuwe vestiging, een product presentatie,  zo zijn er nog veel meer redenen om een bedrijfsfeest te organiseren. Het is dus duidelijk dat bedrijfsfeesten verschillende doelen hebben. Bedrijfsuitje XL heeft de volgende soorten doelen op een rijtje gezet:

  1. Teambuilding
  2. Thank you
  3. Motiveren van het personeel
  4. Kennismaking
  5. Company pride.

1. Teambuilding

Teambuilding betekent letterlijk, het bouwen aan het team. Soms staat het team als een huis maar soms is het noodzakelijk om hieraan te werken. Immers een sterk team gaat voor elkaar door het vuur, zorgt voor een fijne werksfeer en verhoogt uiteindelijk de productiviteit. Een bedrijfsfeest is een middel om elkaar beter te leren kennen, te vertrouwen en te inspireren.  Dit alles kom ten goede van de bedrijfsprestatie. Het doel van een teambuilding activiteit zoals een bedrijfsfeest is het zogenoemde “wij- gevoel” te vergroten. Tijdens “teambuilding” activiteiten is het erg leuk om het voltallige personeel uit te nodigen. Hier door ontmoeten verschillende afdelingen elkaar en verloopt het contact soepeler in de toekomst.  Activiteiten en workshops met een actief karakter zijn met name geschikt voor bedrijfsfeesten met als doel teambuilding. Voorbeelden van bedrijfsfeesten waarbij teambuilding centraal staat zijn:

2. Thank you.

Een ideaal en veel ingezet middel om personeel te bedanken voor hun inzet, is het organiseren van een bedrijfsfeest. Een kritische vraag die bij het organiseren gesteld moet worden is: “ Waarvoor bedanken wij hen eigenlijk?”. Een jaarlijkse borrel, en het bedankje, is helaas vaak een gewoonte geworden. Een simpele borrel, met iedere jaar dezelfde hapjes voelt niet als een bedankje. Het loont om eens kritisch te kijken naar de prestaties van het afgelopen jaar? Wat maakt hdit bedrijfsteam zo speciaal? Wie heeft wat gerealiseerd? Hiermee krijgt het zogenoemde “Thank you” bedrijfsfeest een persoonlijk, verassend karakter. Waardoor men dit als veel persoonlijk en specialer ervaart. BedrijfsuitjeXL hoort graag waarom u graag u personeel bedankt. Met de custum made service van Bedrijfsuitje XL, kunnen we ervoor zorgen dat het bedrijfsfeest en het doel perfect op elkaar aansluiten. 

3. Motiveren van het personeel

Bij een verwachte periode waar het extra druk wordt of net voor een periode waarin het bedrijf een bijzondere prestatie van het personeel zal verwachten, kan het lonen om een bedrijfsfeest te organiseren om de collega’s te motiveren. Motiveren kan op tal van manieren. Door een professionele spreker uit te nodigen of om een training te organiseren. Uiteraard kan dit heel goed met elkaar worden gecombineerd. Maar waarvoor u kiest, een goed uitgevoerd bedrijfsfeest of een bedrijfsuitje helpt altijd! 

4. Kennismaking

Heeft u bedrijf onlangs veel wisselingen van het personeel gehad of zijn er nieuwe teams ontstaan? Dan is het van belang dat men elkaar leert kennen. Een bedrijseest, een workshop of een activiteit biedt de informele gelegenheid om elkaar beter te leren kennen op persoonlijk vlak. Iets wat de teamprestatie en teamgevoel zeker ten goede zal komen. Met name activiteiten waar veel interactie nodig is, zijn hier erg geschikt hiervoor. Denk hierbij aan een creatieve workshop zoals de Lama’s, maar ook sportieve workshops met een spel element zoals de GPS tours. Beide ideaal voor bedrijfsuitjes. 

5. Company Pride

Company Pride, oftewel trots zijn op het bedrijf waar men werkzaam is. Alle medewerkers zijn ambassadeurs van het bedrijf. Zodra het personeel door middel van een geslaagd bedrijfsfeest trotser wordt op het bedrijf, zal dit ongetwijfeld ook extern verschillende veranderingen creëren. Een op maat gemaakte speciale bedrijfsquiz, een bedrijfsfeest, of het schrijven van een bedrijfslied, of een schilderij maken voor in de ontvangstruimte van uw organisatie, zijn slechts een paar activiteiten om te zorgen dat de trots op het bedrijf wordt vergroot.  Bedrijfstuitje XL vertelt graag meer over de mogelijkheden voor u bedrijf! 

Tip 3: Wie zijn de genodigden van het bedrijfsfeest?

Het is duidelijk dat een bedrijfsfeest verandert door het type genodigden van het bedrijfsuitje: zijn het alleen de medewerkers? Zakenrelaties? Mogen partners en familie ook deelnemen? Is het een afdeling of is het bedrijf als geheel uitgenodigd? Wat is de gemiddelde leeftijd? En hoe groot is de groep genodigden? In het algemeen kan worden gezegd dat partners welkom zijn bij het bedrijfsfeest als zij ook een steentje hebben bijgedragen en u ze wil betrekken bij het bedrijf. Hierbij kan u denken aan bedrijfsfeesten met een “ Thank you” of een motiverend karakter. Zo kweekt u als bedrijf een soort good will bij de partners en dus begrip voor eventuele periodes van overwerk. Bij teambuilding activiteiten is het vaak niet zo geschikt om ook de partners uit te nodigen voor het bedrijfsfeest. Bij teambuilding staat het bedrijfsfeest immers in het teken van het versterken van het teamgevoel onderling.  Een andere overweging om partners uit te nodigen, is dat sommige medewerkers een personeelsfeest zien als werk. Dit omdat er tijdens het bedrijfsfeest veel over werk gerelateerde zaken gepraat zal worden en u met collega’s bent. Partners kunnen hierin verandering brengen. Soms is het voor de medewerkers pas echt een feest als de partners er ook bij zijn.  

Tip 4. Bepaal het budget van het bedrijfsfeest.

Nu de hoofdlijnen van het personeelsfeest zijn bepaald: namelijk het doel en de genodigden, is het zaak om te kijken wat het budget is van het bedrijfsfeest. Zoals ieder project is het noodzaak om een budget te bepalen en je hier ook aan te houden. 

Tip 5.  Bepaal de programma onderdelen

Er zijn verschillende manieren om een bedrijfsfeest in te richten. Is het bedrijfsfeest een middag, een avond of is het een hele dag vullend programma? Alleen een lunch, diner of alleen een activiteit? Of is er een workshop aan voorafgaand? Organiseert u verschillende workshops en laat u iedereen kiezen, zodat er voor iedereen wat leuks te doen is tijdens het bedrijfsfeest? En laat u de deelnemers na het volgen van de workshops op een bepaald moment samen komen? Sluit u de het bedrijfsfeest af met een borrel? Deze ontwerpfase verdient een brainstorm zodat de personeelsdag perfect wordt en geslaagd voor ialle deelnemers! 

Tip 6. Zorg voor zoveel mogelijk deelnemers.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dit geldt zeker voor bedrijfsfeesten. Bepaal de datum van het bedrijfsuitje ruim van te voren zodat alle agenda’s op elkaar worden afgestemd. Zorg dat iedereen weet dat het bedrijf of afdeling een feest heeft, en dus waarschijnlijk is gesloten. Zo hoeft er niemand op kantoor te blijven voor eventuele leveranciers, telefoontjes en relaties. Informeer bij de deelnemers ook naar bepaalde fysieke beperkingen en dieetwensen waar rekening mee moet gehouden worden tijdens het bedrijfsfeest. Laat de deelnemers uit een aantal workshops kiezen. Zo creëer je al voorpret, en laat je de keuze van de activiteit aan de deelnemers / werknemers over, waardoor ze eerder zullen deelnemen aan het bedrijfsuitje.

Tip 7. Bepaal een thema van het bedrijfsfeest.

Doordat men steeds hogere verwachtingen heeft van een bedrijfsfeest is het belangrijk om in te spelen op de beleving. Een handig middel is, om een thema te bepalen en dit gedurende het evenement terug te laten komen. Dit houdt in dat de uitnodiging van het bedrijfsfeest tot aan het bedankje in dezelfde lijn is. Een nieuwe “experience” voor deelnemers zoals actieve, culinaire of sportieve activiteiten kan ook worden ingezet als thema. 

Tip 8. Uitnodigen!

Zodra de grote lijnen zijn bepaald (zoals de programma onderdelen en de duur), is het noodzakelijk om zo snel mogelijk de uitnodiging te versturen. Een bedrijfsfeest valt of staat natuurlijk met het aantal deelnemers.  In de drukke tijden van tegenwoordig is het echt belangrijk om de agenda’s vroeg bij elkaar te leggen en een datum te kiezen waardoor de participatie groeit. 

Tip 9.  Zorg voor kwaliteit van het bedrijfsuitje.

Beter één groot evenement per 2 jaar dan 2 matige ieder jaar. Dit heeft alles te maken met het gevoel, met de beleving. Met een matig bedrijfsfeest zal men zich niet gewaardeerd voelen. Door een groots en speciaal bedrijfsfeest te organiseren stijgt de waarderingsgevoel, is de beleving is groter, en het zorgt voor een blijvende herinnering. Men ziet en ervaart het heel anders als er echt werk van is gemaakt. De deelnemers van het bedrijfsuitje zullen zich speciaal voelen. Daarnaast is men steeds vaker verwend met bijzondere uitjes en is men inmiddels wel wat gewend. Het kost dus de nodige voorbereidingen en brainstormsessies om creatief en verrassend te zijn. Zorg dat het bedrijfsuitje niet voldoet aan de verwachting van de genodigden, maar dat deze overtroffen worden! 

Tip 10. Vervoer voor, tijdens en na het bedrijfsuitje.

Denk aan het vervoer van en naar de feestlocatie. Zorg dat iedereen er kan komen. Als men gelijk met z’n allen vertrekt, bijvoorbeeld in een bus, dan begint de beleving van het bedrijfsfeest al gelijk! Zo is iedereen op dezelfde tijd aanwezig en kan met gelijk beginnen. Dit is erg fijn als er meerdere activiteiten en workshops staan gepland. Met name zodra er een borrel of een diner is georganiseerd aan het einde van het bedrijfsfeest, is het erg fijn voor de medewerkers dat er aan het veilige manier naar huis is gedacht. Belemmeringen zijn immers niet echt een motivator voor een geslaagd bedrijfsfeest. U kan hierbij ook denken aan een overnachting. 

Tip 10. Herinnering aan het bedrijfsuitje.

Het inhuren van een fotograaf die de bijzondere personeelsdag vastlegt op de gevoelige plaat, zal er voor zorgen dat de herinnering nog lang bewaard blijft. Erg leuk om deze na afloop te verspreiden onder het personeel als een extra bedankje. Het zal er voor zorgen dat de deelnemers het weer hebben over het bedrijfsfeest en het herbeleven zodra ze weer een foto zien. Een andere vorm van een herinnering is natuurlijk ook goed mogelijk! Denk hierbij aan een trofee voor degene die hebben gewonnen met het teamspel, of het schilderij wat door het team is geschilderd tijdens een van de workshops.

Tip 11. Evaluatie van het bedrijfsfeest.

Evalueer met de deelnemers wat ze er van vonden. Heeft het bedrijfsuitje voldaan aan de verwachtingen van de deelnemers? Maar ook van de organisatie en het bedrijf? Wat ging goed en wat verdient een volgende keer meer aandacht? Kijk daarnaast ook kritisch naar het budget. Hoe was de opkomst? En hoe was de sfeer?

Schrijf alle ideeën, tips en aandachtspunten goed en duidelijk op, dat scheelt u een hoop werk bij het toekomstige bedrijfsuitje!

 

Een voorbeeld van Bedrijfsfeest

Onlangs organiseerden wij een enorm bedrijfsfeest voor een bedrijvengroep. Tot deze bedrijven behoorden o.a.:

Mexicaans restaurant El Popo uit Deventer. Al sinds jaar en dag is dit het drukste restaurant uit Deventer. Hun spare-ribs zijn al 4 keer bekroond tot de beste van Nederland! Maar dit restaurant in Deventer staan vooral bekend om hun vriendelijke bediening, hun gastvrijheid en natuurlijk de gezelligheid. Wil je weten hoe leuk hun sfeer is, op hun de site van Mexicaans restaurant El Popo in Deventer staan wat inspirerende you tube filmpjes!

Mexicaanse bezorgdienst Mex2Go uit Utrecht. Maar dan lekker. Niets geen natte pizza's of lauwe shoarma. Want Mex2Go is misschien het kleinste Mexicaanse restaurant van Deventer. Maar dat ze zo klein zijn is niet zo erg, want hun focus ligt op bezorgen en afhalen van Mexicaanse gerechten en grote Amerikaanse hamburgers. Met hun elektrische scooters bezorgen ze eten in grote delen van Utrecht. Wat bezorgdienst Mex2Go zo bijzonder maakt, is dat de eigenaar jarenlang in California heeft gewoond en gewerkt, en daar staat de Mexicaanse keuken net op een wat hoger niveau dan in Europa. En dat proef je. De burrito XL enchilada style van Mex2Go is echt waanzinnig lekker! Een aanrader!

Voor de medewerkers organiseerden wij een culinaire middag. Zij hadden keuze uit een sushi workshop, een wijn- en kaasproeverij en (even heel wat anders) een graffiti workshop. Na deze workshops verzorgde Bedrijfsuitje XL een leuke stadswandeling, die we express extra saai hielden. Want eigenlijk was het geen stadswandeling, maar namen wij deze groep mee naar een van de gezelligste kroegen uit Deventer voor een bierquiz. (en proeverij uiteraard). Daarna hebben zij heerlijk gedineerd bij restaurant Jackies in Deventer. Restaurant Jackies bestaat misschien nog maar een paar jaar, maar het is niet meer weg te denken uit Deventer. Restaurant Jackies NYC is een luxe restaurant met uitzonderlijk gastvrije eigenaars, die er echt alles aan doen om iedereen een perfecte avond te laten beleven.

 

Wilt u meer informatie over dit bedrijfsuitje of andere bedrijfsfeesten, twijfel niet en neem contact met ons op!