Bedrijfsfilm
telefoon nummer

06-55 807 796

info@dinerendoen.nl

Enkele zakelijke klanten van Diner en Doen

Bedrijfsuitje Groningen Ikea
Bedrijfsuitje Enschede Rabobank
Bedrijfsuitje Deventer JPR Advocaten
Bedrijfsuitje Deventer Saxion
Bedrijfsuitje gemeente Deventer
Bedrijfsuitje Enschede Carint
Bedrijfsuitje Deventer Raster
Bedrijfsuitje Groningen Belastingdienst
Bedrijfsuitje Enschede ING
Bedrijfsuitje Deventer Kinki
Bedrijfsuitje Groningen nvwb
Bedrijfsuitje Groningen Tiade
Bedrijfsuitje gemeente Ede
Bedrijfsuitje Deventer Trajectum
Bedrijfsuitje Deventer Carinova
Bedrijfsuitje Enschede Poppetjes
Bedrijfsuitje Deventer Excilent
Bedrijfsuitje Groningen Slachtofferhulp Nederland
Bedrijfsuitje Deventer El Popo
Bedrijfsuitje Deventer Stichting de Parabool
Bedrijfsuitje Deventer Domus
Bedrijfsuitje Deventer Jeugd Act
Bedrijfsuitje Enschede Beter Horen
Bedrijfsuitje Deventer Cargill
Bedrijfsuitje Deventer Eno
Bedrijfsuitje Groningen Rijkswaterstaat
Bedrijfsuitje Enschede Attendiz
Bedrijfsuitje Groningen Kluwer
Bedrijfsuitje Enschede Domijn
Bedrijfsuitje Enschede Unit4
Bedrijfsuitje Groningen UMCG
Bedrijfsuitje Groningen workshop InGoedeBanen
Bedrijfsuitje Groningen Team4
Bedrijfsuitje Deventer Geofox Lexmond
Bedrijfsuitje Groningen Rijksoverheid
Bedrijfsuitje Groningen Niestern Sander
Bedrijfsuitje Deventer Ardagh Group
Bedrijfsuitjes Den Bosch Hokofarm
Bedrijfsuitjes Brandweer

Welkom bij Bedrijfsuitje XL

Bedrijfsuitje XL is een afdeling van Diner en Doen.nl. Bedrijfsuitje XL is gespecialiseerd in bedrijfsuitjes voor grote groepen. Dus meestal voor bedrijven en grote organisaties. Want bij grote groepen (van 45 tot 400 deelnemers) vergt een personeelsdag toch net wat meer regelwerk dan bij een kleine groep. En wij willen u daar graag bij helpen!

Bedrijfsuitjes organiseren is namelijk onze passie en wij hebben er veel ervaring mee. Samenwerken met Bedrijfsuitje XL biedt u veel voordelen, maar het hoeft u niets extra’s te kosten!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en alle mogelijkheden?

  • Op onze homepage stellen wij ons voor, daar leggen wij ons concept uit en daar staan enkele business cases uit het verleden, samen met onze referenties. Daar leest u hoe eenvoudig het kan zijn om ‘het leukste bedrijfsuitje ooit’ voor uw bedrijf te organiseren. En als u bij ons boekt, kunt u zelf ook ontspannen mee doen aan het uitje: wij regelen alles. Zelfs op de dag zelf zijn wij aanwezig. Ga naar home
  • Of bel ons direct: 06-55807796 (of mail: info@bedrijfsuitjexl.nl)

 

Bedrijfsuitje XL Encyclopedie

Term: Bedrijfsuitjes 

Op deze informatieve pagina gaan wij dieper in op bedrijfsuitjes in Deventer, Enschede en Groningen.

 

Bedrijfsuitje XL, wie zijn wij? 


Het team van Diner & Doen is jong en energiek en weten wat ze willen; alles zo goed mogelijk organiseren en zorgen dat het voor de klant een fantastische dag wordt. Dit geldt voor alle soorten feesten die wij organiseren, van een bedrijfsuitje in Deventer met stadswandeling door het historische centrum tot een vrijgezellenfeestje of een familiedag in het gezellige Groningen. Ons doel is om een bedrijfsuitje zo uniek mogelijk te maken en op ieder zijn of haar wensen af te stemmen. Maar dan wel op een gezellige en ongedwongen manier. Creatief bezig zijn dus! Hierdoor kunnen jong en oud, grote of kleine groepen, zakelijke of niet zakelijke groepen een leuke en onvergetelijke dag hebben. En niet te vergeten, als afsluiter van het bedrijfsuitje met de hele groep lekker lunchen of dineren in de steden Deventer, Groningen of Enschede. En die lunch of dat diner zit gewoon bij de prijs inbegrepen! Doordat wij een flexibel team zijn, is alles mogelijk en wordt een teamuitje of bedrijfsfeest naar uw wensen uitgevoerd.


Bedrijfsuitjes: een eeuwenoude traditie

Een bedrijfsuitje lijkt iets heel moderns, maar daar vergissen we ons toch echt in. Al duizenden jaren geleden zochten verschillende groepen of stammen elkaar op om een gezellige dag te hebben. Hier zijn zelfs schilderijen van gevonden die de uitbundigheid van zo’n eeuwenoud bedrijfsuitje laten zien. Afbeeldingen van een groep mensen met het zelfde beroep die feestelijk zitten te dineren bijvoorbeeld. Vissers die bij elkaar komen om samen naar andere jagers te gaan. En zo samen een gezellige dag te hebben. De afbeeldingen laten het plezier duidelijk naar voren komen. En dat is waar het natuurlijk ook om draait op zo'n dag! Maar niet alleen in Nederland waren er eeuwen geleden al vormen van een bedrijfsuitje zichtbaar. Ook in Egypte organiseerde de voorman eens in de zoveel tijd een dag voor de werklieden die de piramiden bouwden. Meestal bestond zo’n bedrijfsuitje uit een duik in een schoon bad en soms was er ook een nijlpaardrodeo. In Japan ontstond het beroemde fenomeen karaoke tijdens een bedrijfsfeest en het is sindsdien ook traditie gebleven. Nu is het in Japan nog steeds een van de populairste activiteiten tijdens een afdelingsuitje of personeelsfeest.

In de jaren zestig werden bedrijfsuitjes in Nederland steeds uitbundiger. Men wilde eruit zien als populaire zangers en daarom ging iedereen verkleed als zijn of haar idool. Ruige bedrijfsfeestjes waren het in die tijd! De overeenkomst met bedrijfsuitjes tegenwoordig is wel de uitbundigheid, vreugde en het plezier. En de traditie om activiteiten samen te doen natuurlijk.

Een personeelsfeest, teamuitje of bedrijfsuitje

Een personeelsfeest of teamuitje is een belangrijke dag in het jaar voor veel organisaties en bedrijven. Een dag om samen even van het werk weg te zijn en een leuke tijd te hebben met elkaar, kan voor een veel betere sfeer in het bedrijf zorgen. Tijdens het bedrijfsuitje is er even geen stress, geen werk, geen telefoontjes, alleen bezig zijn met de activiteit die u samen met uw collega's aan het doen bent. Een workshop als bijvoorbeeld 'De Lama's' kan tijdens uw bedrijfsuitje zorgen voor meer teambuilding omdat een goede samenwerking tijdens de workshop heel belangrijk is en er goed gecommuniceerd moet worden. Een bier- of wijnproeverij of een kookworkshop daar en tegen is meer ontspannen waardoor u uw collega's nog beter zult leren kennen! En het mooie van Bedrijfsuitje XL is dat er ook zeker een combinatie gemaakt kan worden. Zo kan een bedrijfsuitje verdeeld worden tussen een leerzaam deel, waardoor de band van het team versterkt wordt en een lekker ontspannen deel zoals een bierproeverij volgen. De perfecte combinatie samen n 1 bedrijfsuitje!


Hoe werkt BedrijfsuitjeXL?

BedrijfsuitjeXL is ontstaan uit Diner&Doen. Het begon allemaal met Diner&Doen, een bedrijf die familiedagen, vrijgezellenfeestjes, gewoon-zomaar-een-uitje, verjaardagen en andere feestelijkheden organiseert. Toen dit groter en groter werd, kwamen er steeds bedrijven die door Diner & Doen een teamuitje of bedrijfsuitje wilden laten organiseren. En dan met een deelnemersaantal van 50 tot aan 500. En dit is toch wel even heel wat anders dan een bedrijfsuitje voor een groep van 25 personen. Meer deelnemers betekent ook meer verschillende wensen. Iedereen wil iets anders en er valt lastig een beslissing te maken wat de activiteit van het bedrijfsuitje wordt.

En om dat nou allemaal zelf te regelen voor een bedrijf is een hele klus. Door de vele boekingen van grote bedrijfsfeesten, werd het tijd om hier binnen onze organisatie een aparte afdeling voor op te richten. Zo ontstond Bedrijfsuitje XL, speciaal voor de grote bedrijven die een fantastisch en goed georganiseerd personeelsfeest willen in Deventer, Groningen, Zwolle of Enschede.

Het thema van uw bedrijfsuitje.

Zonder dat het voor het bedrijf zelf stress oplevert, wordt er een onvergetelijk bedrijfsuitje georganiseerd. Het voordeel van grotere groepen is, dat er ook meer mogelijkheden zijn. Er kunnen meerdere activiteiten of workshops plaatsvinden op in een bedrijfsfeest en deelnemers kunnen daarom ook hun voorkeur geven welke workshop ze willen volgen. Zo kunnen er in het bedrijfsuitje ook activiteiten in kleinere groepen plaatsvinden. Ook kan er een thema worden uitgekozen voor het bedrijfsuitje, zoals 'culinair' of 'sport'. Is het thema bijvoorbeeld 'culinair', dan kan men bijvoorbeeld twee culinaire workshops kiezen:

            •           Bierproeverij

            •           Kookworkshop

            •           Wijnproeverij

            •           Sushiworkshop

Wilt u voor het bedrijfsuitje 2 workshops per persoon, of toch liever 1 workshop en daarna een gezamenlijke GPS workshop door de kleine straatjes van Deventer, Zwolle, Enschede of Groningen? Wilt u een hippe sushiworkshop of toch liever een kookworkshop tapas maken? 

En kiest u liever voor de Groningse buitenlucht, denkt u dan bijvoorbeeld aan een workshop Footgolf, een workshop Pitch and Putt of een workshop Tour de Solex. De wensen van het bedrijf worden persoonlijk met ons doorgenomen, zodat het een onvergetelijk bedrijfsuitje wordt. Na de workshops wordt het bedrijfsevenement feestelijk afgesloten met een lekker diner. Door de afwisseling wordt het voor iedereen een uniek bedrijfsuitje en kan aan veel wensen worden voldaan. En omdat niet iedereen dezelfde workshop heeft gevolgd, is er ook genoeg bij te kletsen tijdens het eten!


De drie steden van Bedrijfsuitje XL

Bedrijfsuitje XL opereert nu vooral in de steden Deventer, Groningen, Zwolle en Enschede.

Deventer staat bekend als een van de mooiste Hanzesteden met het nog in tact gebleven historische centrum. Het Deventer koekhuis, de Brink en de Wilheminabrug zijn herkenningspunten van de prachtige Hanzestad Deventer. De kleine straatjes die leiden naar de Bergkerk en de IJssel zijn de mooiste delen van de stad. De Brink is een gezellig plein, vol met cafeetjes en restaurantjes waar eventueel na de workshops een diner plaats kan vinden als afsluiter van uw bedrijfsuitje. Al met al is het een gezellige, maar kleine stad. En ook al bent u geboren en getogen in deze stad, er is nog genoeg te ontdekken. 

Bedrijfsuitjes in Deventer

Deventer is een zeer geschikte stad als decor voor uw bedrijfsuitje. Voor sommigen staat Deventer ook wel bekend om de grote evenementen die er jaarlijks plaats vinden. Ieder jaar vindt er in juli Deventer op Stelten plaats. Een groots evenement waar veel verschillende theatergroepen op stelten voorstellingen geven door heel Deventer. In augustus is er de boekenmarkt. Een enorme boekenmarkt langs de IJssel. De echte boekenwurm reist hier het hele land voor af!


In december, vlak voor kerst, is een groot deel van Deventer omgetoverd in het verhaal van Ebenezer Scrooge. Het evenement heet het Dickensfestijn en er lopen talloze mensen rond die theater spelen, gehuld in kostuums en als decor de historische straatjes van Deventer. Een prachtig gezicht, al helemaal als er een laagje sneeuw ligt en overal de kerstverlichting brandt. Rijen mensen staan dus ook elk jaar voor dit schouwspel in de kou te wachten, zo populair is het.

Bedrijfsuitjes in Groningen

Groningen is een grote, levendige studentenstad met genoeg leuke, gezellige en sfeervolle restaurantjes. Een ideale stad dus voor bedrijfsfeesten. Als u uw bedrijfsuitje of personeelsfeest in Groningen wilt houden, heeft u keuze uit vele verschillende knusse restaurants. De stad staat natuurlijk bekend om het Groninger museum en de Martinitoren, maar de meeste mensen die verliefd worden op de stad vallen voor de gezelligheid en knusheid die de Grote markt en vismarkt uitstralen en de levendigheid die de studenten met zich meebrengen. Een bekend festival in Groningen is het Noorderlicht. Het Noorderlicht is een fotofestival voor documentaire fotografie wat elk jaar plaatsvindt in het centrum van Groningen.

Elk jaar in augustus vindt ook het festival Noorderzon plaats. Het festival in Groningen duurt elf dagen en er worden voorstellingen gegeven uit verschillende kunststromingen. Er komen kunstenaars van over de hele wereld om hier op te treden.
We kunnen dus wel zeggen dat Groningen een zeer culturele en levendige stad is. 

Bedrijfsuitjes in Enschede

Enschede, een grote stad helemaal in het oosten van ons land, heeft net als Deventer een groot plein met ontzettend veel cafeetjes en restaurants. Een plein bomvol terrassen en gezelligheid dus! Ideaal voor bedrijfsuitjes. Het centrum van Enschede is waar het zich ook allemaal afspeelt. Hier zit ook De Pakkerij aan gevestigd, het pand waar de studentenverenigingen zitten. En op de Oude Markt, het grote gezellige plein, worden vaak evenementen georganiseerd zoals Beach Volleybal.
Af en toe staat het hele centrum van Enschede in het teken van kunst en cultuur. Er zijn door de hele stad voorstellingen te zien. Van theater tot acrobatiek en van dans tot verhalenvertellers. Alles is mogelijk en de groepen zijn zeer internationaal.

Wat is een workshop?

Een workshop is een activiteit waarvan de lengte kan variëren tussen een uur en een aantal dagen. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers kennis mee over een bepaald onderwerp. In plaats van alleen te leren en te horen over een onderwerp, is het mooie van een workshop dat de deelnemers actief mee kunnen doen. Zo wordt dat wat u tijdens het bedrijfsuitje leert direct in de praktijk gebracht en ervaren.

Een workshop is vooral goed te gebruiken binnen een groep als er behoefte is aan meer samenwerking, het creatieve vermogen te vergroten of de band van het team te versterken. Een workshop volgen, werkt daarom uitermate goed als bedrijfsuitje of als afdelingsuitje. Men leert elkaar beter kennen, leert elkaar beter begrijpen en is gedwongen om meer en misschien beter te communiceren en samen te werken. Daaruit ontstaat vanzelf een hechter team. Een bedrijfsuitje kan niet meer stuk als iedereen het naar zijn of haar zin heeft en u elkaar nog beter leert kennen door de workshops en door de ontspannen sfeer. 

Workshops in uw bedrijfsuitje: de voordelen

Waarom zou u als bedrijf een workshop volgen in uw bedrijfsuitje? Waarom niet alleen lekker met elkaar eten? Uit onderzoeken is gebleken dat door daadwerkelijk te doen, de mens het beste kan leren. En dat is precies wat er in een workshop gebeurt; men moet actief deelnemen aan de workshop, men moet doen.

Ook versterkt een workshop het creatief vermogen, want met z'n allen weet u toch echt meer dan in je eentje. Een goede boodschap tijdens een bedrijfsuitje toch? En samen zijn er meer mogelijkheden, want ieder mens denkt op zijn eigen manier. Hierdoor kunt u enorm geïnspireerd raken door een andere deelnemer van de workshop, waardoor uw creatief vermogen alleen al groter wordt, dus laat staan dat van de hele groep. Het leren samenwerken is ook van groot belang binnen een bedrijf en dit kan door middel van een workshop verbeterd worden. Samen tot een oplossing komen bijvoorbeeld (ook al is de workshop niet eens werk gerelateerd), kan ervoor zorgen dat op de werkvloer ook een betere samenwerking is. En als er uit een workshop een goed resultaat komt, heeft dit ook te maken met alle deelnemers. Een groot gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid dus. Want iedereen wil natuurlijk een goed eindresultaat!

Vaak is er enorm veel en positieve energie binnen een groep die een workshop volgt. Iedereen heeft er zin in, kan wat nieuws leren en niet geheel onbelangrijk; kan enorm veel lachen. Al met al zijn workshops leerzaam en vooral ook heel leuk! Dus een goede basis voor bedrijfsuitjes.

Leren samenwerken

Tijdens een workshop kan de band binnen een team dus versterkt worden. Dit kan veel voordelen met zich mee brengen op de werkvloer. Maar niet alleen een hechte band kan helpen, ook het leren samenwerken en elkaar begrijpen is essentieel.
Wat is samenwerken nou eigenlijk? Een definitie van samenwerken is:

“Bij samenwerking werken meerdere partijen aan een gemeenschappelijk geformuleerd doel door een gezamenlijke activiteit, dienst of product te realiseren.”

Men zegt ook wel dat de kern van carrière maken het “succesvol omgaan met mensen” is. Flexibel zijn, overleggen, goed naar elkaar luisteren; allemaal punten die bij een goede samenwerking horen. Het mooie van samenwerking is, dat alle kwaliteiten van de partijen aan bod komen. En als de samenwerking goed verloopt, wordt het eindresultaat nog beter.

Wilt u meer informatie over bedrijfsuitjes en bedrijfsfeesten, twijfel niet en neem contact met ons op!